OM PROJEKTET

Drömmen om ett trygghetsboende växer fram

Förr eller senare börjar de flesta fundera över sitt boende och var man ska ta vägen när man blir äldre. Kenneth Levin började fundera över det redan i 50-årsåldern. Han besökte ett äldreboende för att skapa sig en uppfattning om vilka möjligheter som fanns, men kände att det inte var aktuellt och aldrig skulle bli det.

Tillsammans med några vänner började han fundera på att köpa den praktfulla grosshandlarvillan Engeltofta vid Gävlebuktens strand. Där skulle vännerna bygga ett boende för sig själva. De såg framför sig att alla skulle ha egna lägenheter och att det skulle finnas stora, härliga gemensamhetsutrymmen och all den service som man vill ha: städning, gemensamma middagar, researrangemang. All bekvämlighet skulle finnas och ingen skulle behöva känna sig ensam på ålderns höst.

Det var så det började. Engeltofta köptes upp av andra köpare, men drömmen om ett tryggt och socialt boende på ålderns höst levde kvar. Nu har Kenneth, tillsammans med Hans Ström och Lars Tobé börjat bygga sitt eget drömboende på Söder i Gävle. 

Fakta om projektet
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Antal bostäder: 70 st
Antal rum: 2 - 4 rok
Byggstart: Prel. juni 2015
Inflyttning: Prel. juni 2017
Byggherre: Muréngatan fastighets 22 AB
Total­entreprenör: PRENOVA Bygg & Projektutvecklinng AB
Arkitekt: White
Kontakta oss
Vill du veta mer? Kontakta oss:
Kenneth Levin 070-554 38 74
Lars Tobé 070-633 30 10
Hans Ström 070-520 57 07